fbpx
Mari Kita Betulkan Direction Bisnes Kita.

Mari Kita Betulkan Direction Bisnes Kita.

Assalamualaikum semua, mari kita betulkan direction kita. Apa guna kita kerja keras siang malam tapi pada halatuju yang salah. bila kita bergerak pada halatuju yang salah, maka kita tak akan dapat hasil. Kalau kita dapat hasil pun, kita akan dapat hasil yang kita tak...
I WILL BE BETTER

I WILL BE BETTER

Sekarang ni poknik baru saja buka program bimbingan drophship dan semakin hari orang yang join poknik adalah orang yang bercita cita tinggi dan sanggup bekerja keras. Batch ni ada hanya 50 orangtapi jumlah kerja dan task yang disiapkan adalah lebih banyak dari batch...
MICRO MARKETING III

MICRO MARKETING III

Marketing untuk lifetime customer tidak boleh ada hype. Tak boleh janji bulan bintang. Malahan di janjikan susah payah dan tempoh ketidakselesaan. Semuanya adalah berteras kejujuran. Kerana kejujuran menjanjikan kesetiaan. Lepaskan anai anai pada pool secara konsisten...
MICRO MARKETING II

MICRO MARKETING II

“mattering a lot to a few people is worth far more than mattering just a little to a few” – seth godin Mahaguru marketing, Seth Godin berkata bahawasanya bersignifikan tinggi kepada segolongan yang kecil adalah lebih baik daripada bersignifikan...
KONSEP ANAI ANAI

KONSEP ANAI ANAI

Sebenarnya poknik tak tahu apa istilah sebenar untuk ini sebab poknik pun tak tahu apa yang diorang panggil. so poknik sebut benda ni sebagai begini. Anai anai bila dia buat kerja, dia tak berhenti. dia sangat konsisten dan dia tak ubah cara kerja dia. Mesej dia...
MICRO MARKETING

MICRO MARKETING

Micro marketing ni untuk orang yang macam kita kita – untuk orang yang belum ada infra bisnes yang kuat dan kukuh. Kalau abe2 dah merupakan golongn jutawan, maka konsep marketing stail taufan atau tsunami tak akan memberi kesan yang buruk kerana infra bisnes...
SUBJECT MATTER EXPERT (SME)

SUBJECT MATTER EXPERT (SME)

Kalau ikut takrif mudah, sme ni maknanya pakar dalam bidang tu. Maknanya dia tahu segala-galanya mengenai perkara tersebut. Sekarang ni, suka tak suka kita terpaksa ada bisnes. Kalau gaji setakat 10k sebulan tu memang sempit la hidup sebenarnya tambah2 kalau lifestyle...
TIPS NAK CARI BUKU POWER

TIPS NAK CARI BUKU POWER

Seandainya Poknik nak buat perumpamaan. Poknik akan cakap sebenarnya skill untuk cari buku yang power, atau skill nak tangkap ikan yang besar, atau skill nak score goal yang cantik adalah sama. Seorang pemancing yang hebat akan dapat tangkap ikan yang hebat dan besar...
CARA DAPATKAN PELANGGAN RM 1JUTA

CARA DAPATKAN PELANGGAN RM 1JUTA

Lagi hebat kita memahami psikologi pelanggan maka lagi efektif marketing kita. Ini ialah apa yang poknik selalu tekankan, tapi poknik tak tahu nak cakap sebab kebanyakan dari kita sibuk dok cari keyword yang perform, interest yang hebat, CPC yang rendah, reach yang...